Reteta Tiramisu
Accesorii
- 1 Mixer
- 1 Tava
- 2 Castroane
- 1 Spatula
Ingrediente
- 400 g piscoturi
- 300 ml cafea
- 150 g zahar
- 5 oua
- 500 g mascarpone
- 20 g cacao
Instrucțiuni
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de tiramisu le gasiti in continuarea articolului!
Valori nutriționale
Tiramisu este, probabil, cel mai cunoscut desert italienesc. Și pe bună dreptate. Nu am cunoscut pe nimeni căruia să nu îi placă desertul Tiramisu. Este foarte gustos și extrem de ușor de făcut. Deși s-au răspândit multe retete tiramisu în toată lumea, eu am ales astăzi să v-o prezint pe cea mai ușoară (în opinia mea). Urmând ca, pe viitor, să revenim la acest subiect și să vedem ce alte variante mai există.
Așadar, cum se face tiramisu?
Mod de preparare – Rețetă Tiramisu clasic
Pasul 1
În primul pas, trebuie să faci cafeaua și să o lași la răcit.
Pasul 2
Separă cele 5 gălbenușuri într-un castron, iar albușurile în alt castron.
În castronul cu gălbenușuri, adăugați treptat jumătate din cantitatea de zahăr (75g) și amestecați cu un mixer la viteză medie circa 2 minute, până când acestea se vor deschide la culoare și vor deveni spumoase. După ce au consistența potrivită, adăugați treptat brânza mascarpone și amestecați folosind mixerul la viteza cea mai mică, până devine o cremă omogenă.
Pasul 3
Trecem la celălalt castron. Adăugați treptat restul zahărului și amestecați-l cu albușurile până când acestea devin o spumă lucioasă, asemănător cu o bezea. Dacă întoarceți castronul și albușurile nu cad, înseamnă că sunt bătute bine.
Pasul 4
La următorul pas, adăugați o treime din castronul cu albușuri în cel cu gălbenușuri și amestecați ușor, cu o spatulă, cu mișcări largi, timp de câteva minute. Repetați același proces pe rând cu a doua, respectiv a treia treime, până iese o compoziție pufoasă. Crema pentru Tiramisu este gata!
Pasul 5
La ultimul pas, aveți nevoie de o tavă de sticlă (eu am folosit una de 35×23 cm). Începeți prin a pune un prim strat de cremă pe fundul tăvii, doar cât să ungeți tava. Apoi treceți fiecare pișcot prin cafea (înmuiați pentru 2-3 secunde) și așezați-l în tavă, până când aceasta se umple. Repetați procesul, adăugând un alt strat de cremă, însă de data aceasta veți presăra niște cacao deasupra, înainte să puneți pișcoturile. Din nou, adăugați ultimul strat de cremă, apoi presărați cacao deasupra.
Puneți tava cu tiramisu la frigider pentru minimum 3 ore. Și voila! Aveți un desert excepțional, bun pentru orice ocazie și plăcut de toată lumea. Poftă bună!