Reteta Banana Bread fara zahar
Ingrediente
- 250 g făină
- 5 banane extra coapte
- 2 lingurite esență de vanilie
- 2 ouă
- ½ lingurita sare
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 75 g miez de nucă
- 2-3 linguri ulei de măsline
Instrucțiuni
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de banana bread fara zahar le gasiti in continuarea articolului!
Reteta de Banana Bread / Chec cu banane gustoasă și super ușor de făcut. Prepararea durează maximum 15 minute, iar coacerea 45 de minute. În plus, nu are nici zahăr, deci un motiv în plus să o încerci.
Dacă ți-au rămas prea multe banane și nu le mai poți mânca, nu trebuie să le arunci! Poți face un banana bread demențial, în maximum 1 oră 🙂
Banana bread-ul (sau checul cu banane, denumit românește) este un desert simplu de făcut, fără prea multe ingrediente sau cu mulți pași de urmat.
În plus, reteta de banana bread din acest articol va fi fara zahar, deoarece știu că mulți doriți să mâncați cât mai sănătos posibil.
Nu vă faceți griji, desertul va rămâne desert și fără zecile de grame de zahăr adăugat. Gustul de dulce va proveni de la bananele extra coapte. Cu cât sunt mai coapte, cu atât checul cu banane va fi mai dulce 🙂
Hai să vedem cum se face banana bread-ul și să trecem la treabă.
Mod de preparare – Reteta Banana Bread / Chec cu banane fara zahar
Pasul 1
Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă pentru chec cu ulei.
Pasul 2
Decojește bananele și începe să le pisezi cu o furculiță pe o farfurie, până devin ca un piure.
Pasul 3
Toarnă bananele pisate într-un bol, la care vei adăuga ouăle, sarea, scorțișoara, esența de vanilie, praful de copt și miezul de nucă. Începe să amesteci ingredientele timp de câteva minute, până vei obține o compoziție omogenă. De asemenea, concomitent adaugă treptat făina.
Pasul 4
Asta e tot! Acum a mai rămas doar să torni toată compoziția în tava pentru chec și să o lași la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Pentru a testa dacă reteta este gata, adaugă o scobitoare cât mai aproape de centrul desertului. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci checul cu banane fără zahăr este gata și îl poți scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, atunci mai lasă-l în cuptor și verifică mai târziu.
Lasă checul să se răcească puțin, apoi te vei putea bucura de un desert delicios, făcut foarte rapid, alături de o cană de lapte sau de ceai.
Vă aștept cu pozele finale pe pagina de Instagram ?